80% din dealerii care vand utilaje noi in Romania fac buyback la utilajele second hand ale clientilor. 

Daca in urma cu 10 ani majoritatea clientilor din Romania erau la prima sau a doua achizitie de utilaje, acum majoritatea clientilor care cumpara utilaje noi isi inlocuiesc utilajele uzate.

 

Astfel a devenit o necesitate pentru dealeri  sa vina cu solutii de cumparare prin buyback sau trade in la utilajele vechi ale clientilor.

Vanzarea de utilaje second hand este un business total diferit fata de vanzare utilajelor noi, care necesita  o echipa dedicata si multe resurse si efort investit. Este de 3 ori mai greu si mai complicat de vandut utilaje second hand decat utilajele noi. 

Cresterea stocurilor insa pune o mare presiune pe CASH Flow. Problema majora este ca supradimensionarea stocurilor creeaza vulnerabilitate si risc. Actionarii si investitorii urmaresc indeaproape rentabilitatea banilor investiti, de aceea viteza de rotatie a stocurilor, rata de lichiditate, rentabilitatea activelor sunt indicator de performanta critici pentru toate companii si institutiile de finantare

 

COLOSUS este prima licitație de utilaje, camioane și accesorii second-hand din România

COLOSUS ajuta companiile sa isi transforme cel mai rapid stocurile in cash, si sa aiba cea mai buna rotatie a stocurilor, cea mai buna rata de lichiditate si rentabilitate a activelor.

 

Venim cu un concept unic in Europa Licitația ONLive care combina licitatia online cu cea live, un concept unic prin care se eficientizează timpul și costurile operaționale în acest proces complex de vânzare. 

Fiind online, nu se mai pierde timp și bani cu deplasarea utilajelor și blocarea lor pentru câteva săptămâni în vederea vânzării la licitație. Tehnologia de azi și progresul prin digitalizare combinat cu serviciile profesioniste fac posibilă vizualizarea video a inspecțiilor prealabile realizate de expertii nostri.

 

De ce este cel mai eficient sa iti vinzi utilajele second hand printr-o platforma specializata de licitatii?

 

COLOSUS este o LICITATIE ONLive specializata in vanzarea de utilaje second hand.

Am dezvoltat cea mai eficienta solutie de trasnformare a stocului de utilaje in cash.

 

Stim ca vanzarea de utilaje second hand necesita multe resurse si efort in comparatie cu vanzarea de utilaje noi.

Este mult mai greu si complicat de vandut utilaje second hand decat utilaje noi. 

Clientii de utilaje second hand au nevoie de multe informatii, detalii, poze, videouri, garantii.

Clienti de utilaje second hand vor sa vina sa testeze sa inspecteze utilajele.

Este nevoie de multe resurse umane, energie, timp, investitii in bugete de marketing, promovare, logistica, operational etc.

 

Am creat o  LICITATIE ONLive specializata in vanzarea de utilaje second hand prin care utilajele sa se vanda de 10 ori mai rapid si la un pret mai bun decat prin orice site de anunturi.

 

Cum reusim sa oferim incredere clientilor?

 

Oferim Informatii relevante pentru fiecare utilaj,

Interesul pentru achizitie creste o data cu siguranta si increderea oferita de informatii si detalii relevante.

Valoare utilajelor creste atunci cand se ofera informatii detaliate despre utilje.

 

COLOSUS are ca si partener compania UTILBEN care are 13 ani de experienta in import si distributie de UTILAJE si am invatat toate informatiile si caracteristicile relevante pentru fiecare utilaj.

Utilajele care au informatii, relevante, specificatii tehnice, poze si videouri au cu 50% mai mai sanse de a fi vandute decat utialajele cu specificatii minimale.

 

La COLOSUS fiecare utilaj are informatii complete referitoare la model, dotari, specificatii de la producator, caracteristici tehnice relevante pentru categorie. De asemenea se fac poze de calititate, videouri care arata functionalitatile.

 

Pozele de calitate si videourile dubleaza sansele de vanzare ale unui utilaj.

Realizam inspectii Tehnice Profesioniste ale utilajelor

Rapoarte Tehnice Profesioniste de la COLOSUS cresc sansele de vanzare cu peste 80%.

Sansele de vanzare cresc atunci cand clientii au incredere.

 

Toate utilajele care se incarca pe platforma COLOSUS au Inspectii Tehnice detaliate cu peste 30 de puncte critice care sunt verificate la fiecare utilaj. Se verifica in detaliu tot ce tine de motor, transmisie, cutie de viteze, axe, hidraulica.

Facem sa fie foarte simplu si usor pentru toti partenerii care vor sa vanda utilaje prin COLOSUS.

Cum atragem mii de clienti interesati din toata Europa?

 

Preturi de pornire sunt super atractive,  incepand de la 0 euro sau 20% din valoarea de piata a utilajului. Facem asta pentru a creste interesul pentru utilajele inscrise la licitatia COLOSUS.

Un pret de pornire mic va genera mult interes si atentie din partea prospectilor interesati in promotii si oportunitati. Atragem de 10 ori mai multi prospecti interesati decat orice anunt de utilaj la pretul pietei.

Obiectivul nostru este sa pornim de la 0 euro si sa ajungem la 110% din pretul de piata.

COLOSUS are ca si obiectiv sa valorifice toate utilajele la cel mai bun pret posibil pentru parteneri pentru ca ne dorim sa facem afaceri pe termen lung ,benefice pentru toti partnerii.

 

Promovare la nivel Eurpean

Prin platforma de licitatii COLOSUS promovam utilajele la nivel EUROPEAN.

COLOSUS este o companie de licitatii din Romania care se adreseaza clientilor din toata Europa. 

 

Prin parteneritul cu UTILBEN am castigat experienta de peste 13 ani in domeniul tranzactiilor internationale de utilaje, relatia cu producatorii, distribuitori si traderi ne ofera o retea importanta de incredere prin care putem sa valorificam utilajele.

 

Utilajele incarcate pe platforma COLOSUS sunt promovate catre 10.000 de potentiali beneficiari la nivel European.  Piata din Europa este 100 de ori mai mare decat piata din Romania astfel sansele de a vinde utilajele creste semnificativ prin COLOSUS. Expunerea si vizibilitatea la nivel European influenteaza pretul de vanzare al utilajelor.

 

Cum reusim sa creem o super experienta pentru clienti la licitatiile COLOSUS?

 

COLOSUS creaza o super experienta pentru toti clienti care participa la licitatie.

Licitatorul Live stie sa faca atmosfera, sa creze suspans si adrenalina pentru a face experienta de licitatie unica si sa puna in valoare fiecare utilaj in parte. Entuziasmult si increderea Licitatorului ajuta la cresterea interesului pentru utilaje, cresterea interactiunilor si implicit cresterea pretului.

 

Se incurajeaza concurenta intr-un mod distractiv si amuzant si contribuim la cresterea pretului de vanzare la o licitatie cu 20-30% datorita contextului special creat prin entuziasm, amuzament, distractie si incredere.

 

Cum reusim sa reducem  la minim costurile de vanzare?

La COLOSUS nu exista costuri LOGISTICE.

Furnizorii scapă de costurile logistice si operaționale mari ale utilajelor, fiind o licitație ONLive, utilajele raman la sediul furnizorului si nu se mai transporta si se vand direct pe platforma online a Licitației,

 

Proprietarii de utilaje nu mai cheltuie bani cu marketingul si publicitatea.

La COLOSUS noi ne ocupam de marketing si promovare a utilajelor la nivel European.

Echipa de Marketing de la COLOSUS se ocupa de expunerea produselor atât în mediul online cât și în mediul offline – site, social media, reviste;

 

COLOSUS foloseste tehnologia si digitalizarea pentru a face tranzactiile foarte usoare pentru parteneri. Se elimina costurile logistice, de marketing si de vanzare. Costurile cu vanzarea de utilaje se reduc cu cel putin 5.000 Euro/utilaj vandut.

 

Care este beneficiul unic de Marketing pe care il ofera COLOSUS tuturor partenerilor?

 

Pe langa beneficiul imediat de vanzare a utilajelor la licitatie, beneficiul pe termen lung reprezinta cresterea cifrei de afaceri prin dezvoltarea de business-uri noi cu noii prospecti veniti de pe platforma COLOSUS.

 

Baza de date cu prospecti interesati de utilajele de pe platforma de licitatii COLOSUS este un beneficiu de marketing unic in Europa. 

 

Care sunt garantiile pe care le oferim?

 

Garantia Vanzarii

 

COLOSUS iti garanteaza ca toate utilajele prezentate la licitatie vor fi vandute.  Toate utilajele se vand in ziua licitatiei. 

Partenerii COLOSUS pot sa isi planifice si sa isi eficientizeze managementul stocului si viteza de rotatie a stocurilor.

 

Garantia vanzarii utilajelor creste rata de lichiditate si eficienta utilizarii CASH-ului.

Rentabilitatea activelor care masoara eficienta utilizari activelor din punctul de vedere al profitului obtinut se inbunatateste semnificativ. Rentabilitatea activelor masoara cati lei aduce sub forma de profit ,un leu investit in activ.

 

Garantie de buna functionare

Sansele de vanzare cresc atunci cand clientii au incredere, de aceea COLOSUS ofera clientilor asigurare ca utilajele sunt in stare buna funcționare.

 

Garantiile ofera incredere clientilor care stiu ce vor achizitiona. 

 

Garantia tranzactiilor sigure.

Tranzactiile garantate ofera incredere clientilor care se asigura ca furnizorul este de incredere si ca va livra ceea ce a promis.

 

 

Scapa de stresul  stocului de utilaje second hand si nu mai tine banii blocati in stocuri.

Afla daca utilajele tale sunt eligibile pentru vanzarea prin LICITATIA COLOSUS, cea mai eficienta metoda de a vinde utilaje second hand din Romania?

Completeaza acest formular pentru a vedea daca COLOSUS este solutia potrivita si pentru tine si afacerea ta.

 

 

Care vor fi urmatori pasi ?

  • In maximum 24 de ore vei fi contactat de unul din consultantii nostri experti in licitatii
  • Stabilim lista de utilaje pe care vrei sa o vinzi
  • Facem o evaluare
  • Stabilim termenii si conditiile tranzactiei
  • Facem inspectiile tehnice si rapoartele detaliate
  • Incarcam utilajele pe platforma
  • Vindem utilajele la urmatoarea licitatie, care va avea loc in data de 14 Mai 2020