Cum funcționează platforma Licitației Colosus?2019-09-08T18:01:09+00:00

CARE SUNT PAȘII PENTRU A CUMPĂRA UN UTILAJ?

  1. Îți creezi un cont gratuit pe platforma platforma ONLive de licitațîi COLOSUS.

Pentru a participa la o licitație trebuie mai întâi îți deschizi un cont gratuit pe platforma COLOSUS și să accepți “Termenii și Condițiile” de participare la licitațiile online prezentate pe site. În Termeni și Condiții vei putea să vezi și comisioanele pe care le vei avea de plătit că și cumpărător.

  1. Te înscrii la licitația la care vrei să participi.

Cauți oportunitățile de licitații în care ești interesat și te înscrii la licitația la care vrei să participi.

După înscriere vei primi un mail de confirmare.

  1. Îți activezi contul pentru a avea dreptul să licitezi.

Pentru că să ai dreptul să licitezi la o anumită licitație, este nevoie să plătești o garanție de participare că să îți activezi contul. După confirmarea plății garanției de participare, contul tău va fi activat în cel mai scurt timp și veți primi un mail de confirmare.

În caz că nu vei achiziționa nimic, îți vei primi în 3 zile banii înapoi după licitație. Dacă vei achiziționa ceva, această garanție de participare se va consideră că și avans.

Îți adaugi utilajele de care ești interesat la favorite.

  1. Licitezi

După activarea contului, vei putea accesa platforma online COLOSUS și vei putea începe să  licitezi pentru loturile care ți-au stârnit interesul.

Fiecare licitație se organizează că și un eveniment online. Pot să începi să licitez înainte de eveniment, dar în ziua evenimentului este important să fiu pe platforma la timpul potrivit că să pot să urmăresc licitația și să cresc suma licitată în caz că sunt interesat de achiziție.

Toate licitațiile vor avea un pas de creștere, cuprins între 50 și 1000 de euro (depinzând de prețul de start al bunului respectiv), pentru a evita licitările cu valori nesemnificative.

Cumpărătorul trebuie să se asigure că dispune de fondurile financiare necesare achiziției bunului la prețul pe care la licitat. Pentru activarea dreptului de a licita este nevoie de plata unei garanții de participare, care reprezintă garanția de achiziție a bunului.

În cazul în care în ultimele 2 minute ale unei licitații se înregistrează o nouă cotație, licitația- respectivă se va prelungi automat cu încă 3 minute pentru a da posibilitatea celorlalți licitanți de a face la rândul lor o contra-oferta. Procesul se repetă până când nu se mai înregistrează nici o cotație și ultimul licitant va fi declarat câștigător.

Pentru a începe procesul de licitație cât și pentru a vedea prețurile la care se achiziționează utilajele este nevoie să apăsați pe LIVE SALE

După apăsare se va deschide o fereastră în care se vede utilajul și butonul de “BID”, butonul de licitat.

În momentul în care licitația este pe punctul de a începe butonul va deveni roșu și va apărea prețul de pornire (în acest exemplu prețul de pornire este de 1.200 euro)

După ce ați licitat, și sunteți în Conducerea licitației acest buton va deveni verde, în cadranul “oferta actuala” este suma actuală, iar pe buton apare suma următoare.

În momentul în care ați fost “Supralicitat”, cineva a oferit mai mult decât dumneavoatră. Pe butonul de licitare apare suma necesară pentru a ajunge din nou la conducerea licitației.

Dacă butonul de licitare rămâne verde, iar timpul din acesta s-a scurs asta înseamnă că sunteți câștigător. Veți fi înștințat și prim email referitor la acest lucru, urmând să primiți de la echipa Colosus factura pentru utilajul sau utilajele achiziționate,

Urmărește următorul video pentru a vedea procesul de Licitare

Dacă nu ai reuști să creezi un cont fă-o acum!

Crează Cont
Site-ul folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența Ok